fredag 26 februari 2021

Nya Böcker #25


Äntligen är det dags för lite nya böcker igen. Det var verkligen ett tag sedan senast jag beställde böcker. Men nu var det rea, och jag kunde helt enkelt inte hålla mig.


Julia Quinn: Familjen Bridgerton
Sedan jag såg serien på Netflix har jag helt enkelt inte riktigt kunnat släppa den. Jag blev förälskad i historien vid första avsnittet - och när jag fick veta att det faktiskt fanns böcker, då kunde jag inte annat än att beställa den. På grund av hur mycket jag tyckte om serien är såklart mina förväntningar på denna bok skyhöga. Vanligtvis brukar böckerna vara bättre än filmen/serien. Jag hoppas verkligen att det gäller samma här, för i sådana fall kommer jag att älska den.


Simona Ahrnstedt: Bara lite till & Med hjärtat som insats
Mina feel-good-romaner, oj, vad jag älskar dem. Och jag tror inte det har passerat någon att Simona är en av mina absoluta favoritförfattare inom den genren. Det hon skapar är helt enkelt magiskt, och det har aldrig gjort mig besviken. Så, jag bestämde mig helt enkelt för att jag behövde lite mer av det goda i livet. Har inte hört så mycket om böckerna så sätt, men att bara hon har skrivit dem har mig redan på fall. Ser fram emot dessa så mycket! Speciellt nu till våren.


Sarah J. Maas: Skuggornas drottning & Skuggornas imperium
Precis som Simona Ahrnstedt och hennes böcker är riktiga favoriter är även Sarah och hennes Glastronen-serie riktiga favoriter för mig. Det som skiljer dem åt är ju genre. Inom fantasy är detta verkligen en vinnare för mig. Har älskat varje del i Glastronen-serien passionerat, och höll mig från att läsa dem ett lite tag för att inte ta slut på allt det goda direkt. Men nu är det verkligen dags igen. Hur ont det än gör att läsa klart en serie, så är det verkligen dags för mig att ta tag i denna igen. Och tro mig, jag är verkligen taggad. Att se sig själv som recensent på baksidan av sin favorit fantasy-serie är ju riktigt häftigt också. Verkligen en ära. Jag har extremt höga förväntningar på dessa, men det ska nog inte vara några problem. Utan att tveka, och med längtan, kastar jag mig in i Celaena Sardothien's liv igen. Vilket äventyr det kommer bli!

Sarah J. Maas: Ett hov av dimma och vrede
Den enda anledningen till att jag köpt denna boken är dels för att jag har första delen i serien, men också för att jag älskar författaren. Jag har hört mycket bra om serien också såklart, de har ju verkligen varit en snackis. Vi får se helt enkelt. Kommer gå in med relativt höga förväntningar med tanke på att jag vet vad Sarah kan leverera - och jag hoppas verkligen att dessa böcker håller samma nivå. Det är verkligen tack vare Glastronen-serien som dessa böcker hittat hem till mig. Om jag känner Sarah rätt så kommer även dessa böcker passa mig som handen i handsken.


Har ni köpt några nya böcker på senaste? Eller har ni någon bok ni verkligen tycker att jag borde läsa? Har ni läst någon av böckerna jag köpt hem, och vad tyckte ni i sådana fall? Kommentera!


6 kommentarer:

 1. Vilken fin hög! Sarah J Maas är en favoritförfattare. Jag köpte lite för många böcker på rean, hehe. Det finns ett inlägg uppe på min blogg och Instagram om du vill se :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är hon toppen? Och du, man kan aldrig köpa för många böcker. Ska absolut kika in ditt inlägg. Fortsatt trevlig helg till dig med! :D

   Radera
 2. Jag köpte lite fler än vad jag trodde att jag skulle göra på årets bokrea men vissa var ju helt nysläppta och kom ut samma månad så då kunde jag ju inte låta bli eller hur? Dessutom passade jag på att köpa in sådana böcker som jag velat läsa länge men aldrig kommit till skott att köpa in :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde du helt rätt i tycker jag. Som sagt, det går aldrig köpa för mycket böcker. :D

   Radera
 3. Jag har fyndat en hel del på bokrean i år :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra du, det har jag med kan jag säga! :D

   Radera