onsdag 24 juli 2019

Warriors: Midnatt

Författare: Erin Hunter
Genre: Fantasy
Serie: Del 1 av 6 i Warriors: Den nya profetian
Sidor: 340
Förlag: Bokfabriken (tack så mycket för boken!)

Utläst: 10 juli 2019

Handling
Mörker, luft, vatten och himmel kommer att stråla samman. Ingenting kommer att bli som förr. 

I många månar har det varit lugnt i skogen. Men så, i en dröm nås Åskklanskrigaren Törnklo av en profetia från Stjärnklanen. Ett hot närmar sig och Törnklo är utvald att rädda sin klan. Runt om i skogen slår samma natt tre andra katter upp ögonen. De fyra utvalda har vaknat. 

En ny generation krigarkatter vågar sig ut på en resa som inte ens klanernas ledare känner till. En resa som kräver största tänkbara mod...

Tankar om boken
Det tog mig minst sagt ett tag att ta upp och verkligen läsa denna boken. Jag har börjat på den flera gånger men aldrig riktigt fastnat. Men nu tog jag äntligen tag i denna boken och gav den en ärlig chans. Först tyckte jag att det var lite tråkigt att man inte längre fick följa Eldstjärna, men sen så släppte det och jag tyckte boken var riktigt bra.

Att få ta del av flera andra katter än Eldstjärna var faktiskt bra tycker jag, och det ger en ett större perspektiv på livet i klanen. Jag tyckte om det helt enkelt. 

I denna boken fick vi följa Törnklo, alltså den döde och högt föraktade Tigerstjärnas son. Jag kom att tycka om honom väldigt mycket. Han blir ofta dömd i förhand och katter har fördomar emot honom på grund av vem hans far är. Men Törnklo var verkligen en fighter. Han kämpar för att alla ska se hans lojalitet mot klanen och han ger aldrig upp. Dessutom känns han väldigt jordnära, mogen och intelligent. Han vet vem han själv är och gör sig varken mindre eller större än så. En väldigt skön katt att få läsa om helt enkelt. Han gör en sådan resa i denna boken, utvecklas i sin personlighet och får utmana sig själv. Detta ger honom större självförtroende och mer självinsikt. Det är nyttigt för honom som ofta blivit tvivlad på av Eldstjärna. Det kan inte vara lätt att alltid ha fördomar emot sig på grund av vem hans far är och vad han gjorde. Törnklo bevisar gång på gång att han inte är som sin far, trots allas tvivel, och det är inspirerande. 

Handlingen är intressant och inte likt något i den tidigare sviten av Warriors. Ett samarbete mellan de olika klanerna är något nytt och absolut en bra idé. Det gör den redan spännande boken mer spännande. En allians mellan de fyra utvalda klankatterna är långt ifrån problemfri och det är kul att se dem försöka samarbeta på deras långa resa. Detta får alla deltagare på resan att utvecklas och förstå saker i livet som de inte skulle kunnat annars. Att sätta ihop katter som vanligtvis inte umgås eller/och fungerar tillsammans kan faktiskt vara riktigt framgångsrikt! Det funkade absolut här.

Boken är välskriven och intressant. När du väl kommer in i den och har accepterat att det är dags att följa någon annan än Eldstjärna så är den faktiskt riktigt bra! Jag tyckte väldigt mycket om den och har därför redan läst ut andra delen i Den nya profetian och är inne på den tredje. Det är så himla spännande!

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar