fredag 28 juni 2019

Allt eller inget

Författare: Simona Ahrnstedt
Genre: Romantik, drama
Serie: Ingår inte i en serie, i alla fall inte i nuläget.
Sidor: 417

Förlag: Forum
Utläst: 15 juni 2019

Handling
Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken. 

För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig. 

Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyra. Egentligen fokuserar han enbart på arbete, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor. 

På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam.

Tankar om boken
Ja... det är ju jag och min STORA kärlek till Simona och hennes fantastiska böcker. När jag väl börjat läsa hennes böcker så kan jag inte sluta. Tyvärr finns det inget mer för mig efter denna boken, i alla fall inte just nu. 

Denna boken är ju väldigt lik hennes serie "En enda...", vilket betyder att jag tycker om den. Dock var den inte helt framme tycker jag, det var något litet som saknades, ni vet pricken över i'et. Boken var aningen förutsägbar, och det kändes lite som att allt gick alldeles för fort. Sen blev man ganska irriterad på en del av side-kicksen i berättelsen och hur hela deras värld verkade kretsa kring vikt. Det blev lite överdrivet att nästan ALLA var så fixerade vid just det. Sånt är lite tröttsamt, i alla fall ur min synvinkel. 

De bästa karaktärerna i boken var självklart Adam och Lexia. Ju mer man lärde känna henne och honom, desto bättre blev det. De utvecklades lite med varandra, det var fint. Däremot försökte ju alla runt omkring dem, förstöra och stoppa det. Så många fördomar, hatiska människor och tråkiga attityder fanns omkring dem, hela tiden. Som jag sa tidigare, så himla tröttsamt. Först trodde man bara att det var några arbetskamrater till Lexia som var såhär, men sen var det liksom Lexias mamma, Adams chef, Lexias vänner (dock inte hon som hon bodde med TACK OCH LOV). 

Så, kort och gott en helt okej bok. Jag tyckte om handlingen och de två huvudkaraktärerna, men sidekicksen i boken drog ned den på grund av deras dåliga attityd och ständiga fixering vid endast en sak: vikt. Det finns sådana människor, men ALLA i ett samhälle fungerar inte sådär, inte på en sådan extrem nivå i alla fall. Det är inte realistiskt och med tanke på att detta ska föreställa en verklighetstrogen serie så faller det lite för mig på grund av det, tyvärr. 

Men om sådant inte stör dig så tycker jag du borde läsa boken. Den är bra och välskriven och det finns bra och intressanta karaktärer som verkligen tillför något. Den är bra, men inte det bästa jag läst. 


Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar