torsdag 28 mars 2019

En helt vanlig familj

Författare: Mattias Edvardsson
Genre: Psykologisk spänningsroman
Serie: -
Sidor: 454
Förlag: Bokförlaget Forum
Utläst: 5 december 2018 (ja denna recensionen kommer ut sent, men jag har inte haft tid p.g.a studier vid högskolan).

Handling
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn? 

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. 

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra. 

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Tankar om boken
Jag har läst en del deckare, men det brukar inte riktigt vara min grej. Denna boken var, förvånansvärt nog, absolut något för mig. Jag togs snabbt med i handlingen och verkligen älskade hur en som läsare fick ta del av så många människors perspektiv. Det skapade en helhet och gjorde handlingen så mycket mer intressant, för jag tycker alltid det är roligt att få höra fler olika personers upplevelse av något (om det är bra framställt såklart). 

Karaktärerna och deras olika utmärkande drag var väldigt bra. Jag fick en tydlig bild av både mamma, pappa och dotter och hur de tänkte och tyckte. Mamman tycker jag var en väldigt spännande figur, och inte för att hon var den coolaste och den jag tyckte om mest utan för hur hon handlade i en situation som den de var i. Hon är verkligen en supermamma, fast ändå verkligen inte. Hon förvånade mig gång på gång med hennes tillvägagångssätt och hur hon tog sig an problemen som tornade upp sig framför henne. Hon var verkligen smart men också ganska självisk (vilket jag inte riktigt förstod mig på). En väldigt facinerade karaktär som verkligen inte gjorde det som man förväntade sig och det uppskattade jag, även fast jag inte alltid höll med om hennes beslut och tankar. Det gjorde henne spännande och så att man hela tiden ville veta mer om henne. Hon gjorde faktiskt en oväntat stor del i denna boken och jag uppskattar hur den är uppbyggd. 

Jag tycker absolut att denna boken är läsvärd. Den är intressant och spännande, det händer saker hela tiden som gör att man inte vill sluta läsa. Jag är som sagt inget stort fan av deckare, men denna bok passade även mig. Jag tycker att dess handling och uppbyggnad i form av hur läsaren får träffa och ta del av de olika karaktärerna var riktigt bra och det var vad som fick mig att fortsätta läsa. Man ville få veta allas synvinkel på det som hänt, inte minst Stellas. Det var verkligen så att en själv försökte lösa mysteriet genom att kombinera de olika karaktärernas synvinkel på brottet, och det gjorde det riktigt kul att läsa. En utmaning om att lösa gåtan före boken berättade svaret för dig.

Så om du inte redan läst denna bok rekommenderar jag varmt att du gör det! Den är läsvärd och har ett bra budskap. Det enda som jag var lite fundersam kring var slutet, men vad jag menar med det får du se när du läser boken. 

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar