tisdag 9 oktober 2018

Eliten

Författare: Kiera Cass
Genre: Drama, romantik, fantasy, dystopi.
Serie: The Selection - del 2
Sidor: 296
Förlag: B Wahlströms
Utläst: 9 oktober 2018

Handling
Av de trettiofem deltagarna i Urvalet återstår nu bara sex, Eliten. Endast en kan stå som segrare, och mycket står på spel. 

Den som lyckas vinna prins Maxons hjärta får förutom sin drömprins ett liv i överflöd i det kungliga palatset. Men America är inte helt säker på sina känslor. När hon är med Maxon känns det så pirrigt, så bra, så rätt. Men varje gång hon ser Aspen kommer minnen av deras kärlek tillbaka. Samtidigt blir rebellattackerna mot slottet mer och mer brutala. Kommer de beröva America på alla utsikter till ett lyckligt slut?

Tankar om boken
Är det en ny favoritserie som är på ingång? Det känns nästan så! För HJÄLP vad bra denna serien är hittills. Första boken var en fullpoängare, och jag känner samma angående denna bok. Författaren överrumplar mig med hennes sätt att skriva och berätta, och genom det trollbinder mig fast vid boken. Det går verkligen inte sluta läsa när en väl har börjat. Det är spännande, känslofyllt och lite kaotiskt i princip hela tiden, vilket gör att man inte kan sluta läsa eftersom man bara vill veta mer, mer och mer. 

Eliten var verkligen en utmärkt fortsättning som bjöd på en riktig berg-o-dalbana av känslor. Det hände saker hela tiden, som antingen gjorde att en ville brista i gråt, bita på naglarna av spänning eller bara tjuta av glädje. Och den avslöjade så mycket mer om Illea (alltså landet de bor i), men även om kungafamiljen och hemligheterna på slottet. Dessutom fortsätter ju dramat emellan America och Aspen, som gör att man som läsare blir riktigt nervös ibland. Det de håller på med kan ju kosta dem båda livet! 

Författaren gör ett fortsatt bra jobb med sin serie och avslutar boken i något riktigt spännande, som såklart gör att jag redan nu vill sätta mig ned med nästa bok. Något stort har påbörjats, och detta är bara början... jag ser verkligen fram emot att få veta hur det går för America, nu när de bara är fyra tjejer kvar i eliten. Jag tror och hoppas att få se en riktig fight från hennes sida. Nu måste hon steppa upp en nivå, börja lita på Maxon, och ge honom, den tid och kärlek han behöver. För att det ska funka så måste hon kämpa, inte bara för Maxon, men även för att kungen ska godkänna henne. Och jag känner på mig redan nu att det inte kommer bli lätt, men jag är säker på att America kan bjuda på en riktig match hon med. Jag tror på henne. 

Genom America och hennes sätt att vara så älskar jag även denna boken. Utan hennes så vore serien enligt mig tråkig och händelselös. Hon är den som gör att det händer något hela tiden, och på grund av henne går saker framåt. Hon kan vara lite väl impulsiv och handla ogenomtänkt ibland, men hon är så himla lik mig att jag inte kan annat än att älska henne ändå. Hon gör mycket dumma saker, tvivlar på sig själv och på sin omgivning, men jag förstår henne. För mig är hon mänsklig, och väldigt lik mig. Och för henne vet jag att jag kommer läsa ut denna serie, vad jag än tycker om resterande böcker, för att hon som karaktär är FANTASTISK! Man har ibland sina tvivel angående hennes beslut och en del saker hon gör, men innerst inne så vet man att hon alltid kommer lösa det i slutändan. För det är sån hon är. 

Så ja, kort och gott, ytterligare en fantastisk del i The Selection. Perfekt planerad och bra genomförd. Innehåller allt som behövs för att jag ska älska en bok. Det vill säga: en perfekt mängd av välutvecklade känslor, beskrivningar och tankar som gör den levande och trovärdig. Jag ser verkligen fram emot nästa bok i serie samt tror och vet att den kommer bli minst lika bra. HEJA AMERICA!

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar