torsdag 19 juli 2018

Cermonin

Författare: Kiera Cass
Genre: Romantik, drama, fantasy, dystopi. 
Serie: The Selection - del 1
Sidor: 297
Förlag: B Wahlströms
Utläst: 14 juli 2018

Handling
Om du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv, skulle du ta den, även om det innebar att du var tvungen att ompröva allting du tidigare trott på? 

För trettiofem tjejer är The Selection deras livs chans, en möjlighet att fly det liv och den kast de är födda i och istället leva i lyx och rikedom. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning. America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt vad de ser ut att vara kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än vad hon vågat drömma om?

Tankar om boken
Jag har länge funderat på att läsa denna serien. Varje gång jag varit på bibblan har jag tagit upp den och bara "kanske denna gången", men det slutar ändå alltid med att jag lämnat kvar den. Tråkigt men sant, för den var faktiskt en riktig höjdare om jag får säga det själv! 

Mina förväntningar var inte så värst höga. Jag trodde den skulle vara bra, men inte såhär FANTASTISK! Handlingen tog snabbt fart i och med Americas hemliga romans, som inte bara var oläglig, utan även OLAGLIG. Det blev direkt intressant att veta hur de skulle klara The Selection, skulle hon åka, skulle hon inte, hur blev det med deras kärlek och så vidare, var frågor som kom upp i huvudet. Man blev direkt inkastad i händelsernas centrum vilket gjorde att man blev intresserad direkt, bra knep av författaren. Hur handlingen sedan skulle fortsätta, var ju ganska självklart, men ändå så spännande, med tanke på hur America är som person. Hon är väldigt utåtriktad, modig och impulsiv. Allt är alltid spännande med henne, för man vet aldrig vad hon kommer hitta på härnäst om man säger så. Det gjorde att boken aldrig blev tråkig, vilket var bra, för handlingen var ändå ganska utdragen, typ 3 veckor är hela boken. Så det var riktigt bra gjort.

Själva handlingen är också bra. Intressant med hur det utspelar sig i framtiden och hur världen ska komma att se ut om man ser till boken, verkligen oväntat skulle jag säga, och kul att författaren gjorde det så att det är i denna världen, och inte någon fiktiv. Tycker det bidrar till den mer äkta känslan, man känner igen sig men ändå inte, och det är spännande hur dåtiden, alltså typ medeltiden har tagit sig till framtiden. För det är lite den känslan jag får, med hela prinsess-grejen och att hon då ska gifta sig in i familjen och så vidare. Och denhär tydliga ranken man har i samhället. Det påminner om dåtidens bönder, borgare och präster osv, men med en förnyad design så att säga. Absolut en intressant touch som jag tycker är värt att lägga märke till, det är något som verkligen gör boken/serien speciell, i alla fall för mig, jag har inte läst något liknande tidigare vad jag kan minnas. 

Sammanfattningsvis är detta en bok som helt oväntat verkligen imponerade på mig. Den har alla ingredienser som behövs för att den ska bli helt lysande! Bra och intressanta karaktärer med ett djup, nytänkade när det kommer till handling och setting (alltså, plats och tid). Jag föll verkligen för denna boken, och jag ser fram emot att läsa resten av serien, som faktiskt i detta nu är på väg hem till min brevlåda då jag beställde dem för att jag fastnade för första så mycket. Hoppas resterande böcker presterar på samma nivå, de har ju i alla fall strålande förutsättningar för att lyckas trollbinda mig på samma sätt igen. 

Detta var helt klart en fullpoängare! Något som passade mig som handen i handsken även att det inte var straight up fantasy. Känns kul! Lite omväxling. Ska slänga mig över nästa bok så fort jag fått hem den. Jag längtar!

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar