tisdag 19 juni 2018

Mitt nya jag

Författare: Sophie Kinsella
Genre: Drama
Serie: -
Sidor: 350
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 5 juni 2018

Handling
När Lexi Smart vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. 


Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på - och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda? Hon tror inte att det är sant, särskilt inte när hon får se sitt vackra hem. Men när hon lär sig mer om sitt nya, perfekta liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att en rival vill åt hennes jobb. Och sen dyker det upp en ovårdad men sexig man och avslöjar en chockerande hemlighet 

... Vad har Lexie Smart egentligen råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?

Tankar om boken
Wow! Jag trodde aldrig jag skulle hitta en bok som jag älskade mer än förra Kinsella-boken jag läste, men det hände. Denna boken var så fylld av kärlek, sorg, och ja KÄNSLOR! Den var så himla bra! 

Först och främst, en sjukt bra skriven bok med realistisk och gripande handling som jag verkligen fastnade för. Jag har inte läst en bok med denna handling tidigare, men jag har sett filmen "Älska mig igen" med Channing Tatum som är av samma stuk, och den är verkligen underbar den med. 

Det var så himla gripande att vara med när Lexi vaknade upp och var helt förvirrad. Hon trodde verkligen att alla ljög för henne och att hon var kvar i 2004. Så himla sjukt och hemskt kändes det. Tänk om det skulle hända en själv liksom? Och det var verkligen så bra beskrivet och realistiskt att jag kunde tänka mig att det var jag. Allt kändes verkligen äkta, alla känslor, händelser och beskrivningen av hennes minneslucka. Det gjorde att jag verkligen tog in berättelsen och levde i den, precis som jag alltid vill att det ska vara med en bok. 

Handlingen är verkligen genomtänkt med mycket uppgångar och nedgångar, samt en liten twist. Det var typ från mitten av boken redan tydligt hur det skulle sluta, men av någon anledning så hade jag inget emot det. Jag njöt av hur Lexi upptäckte sitt jag, sitt liv och hittade sig själv, jag njöt av hur hon landade i det hela. Den andra Lexi, som hon varit innan olyckan verkade så skärpt, stel och känslokall, medan den nya lärde sig av den andras misstag och fixade ihop sitt liv. Vilken förvandling. Så himla kul att se henne blomma ut, för andra gången, men att det blev rätt denna gången. Man var så himla glad för hennes skull. För alla hennes vänner och familj, äntligen kunde det bli rätt och bra igen. 

I denna boken fick jag genomgå mycket känslor som sagt. I slutet så grät jag nästan lite för att det var så fint. Mer än så tänker jag inte säga, men läs den, så kommer ni säkerligen känna samma sak. Alltså wow! Jag är så kär i denna bok. Det går inte riktigt att glömma den. 

En bok om hur skört livet är, och att man varje dag ska ta vara på det och de som man har. Inget är viktigare än de nära och kära man har, och det ska man aldrig glömma. En olycka kan hända vem som helst. Lexi Smart, dig eller mig. 

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar