fredag 1 juni 2018

Femtio nyanser av frihet

Författare: E.L James
Genre: Romantik, drama
Serie: Fifty Shades - del 3
Sidor: 592
Förlag: Nordstedts
Utläst: 29 maj 2018

Handling
När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade den drivne företagaren Christian Grey föll hon handlöst, och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chockad och skrämd av hans sexuella preferenser och komplicerade historia - deras relation är en ständig kamp mellan begär, svartsjuka och villkorslös kärlek. Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Men Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska Christian - hon måste på något sätt lära sig att dela Christians livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med problemen i sitt förflutna. 

Just när det verkar som om de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest...

Tankar om boken
Sorgen över att denna serien är slut, den är så stor att jag inte kan bära den, typ. Jag har verkligen fastnat för denna serien, oväntat men så sant. Jag känner mig helt förälskad, och hjärtekrossad över att få lämna den världen...

Vilken twist och vilken spänning denna boken bjöd på. WOW! Så himla spännande och så många oväntade händelser att man inte kunde sluta läsa. 600 sidor tog mig två dagar, så bra var den. Det hände något HELA TIDEN, och för att inte tala om SLUTET, alltså VA!!! Så himla oväntat och så himla fint. Denna boken var verkligen en mer känslosam än de första, och jag älskade det. Så mycket händelser och så mycket känslor och tankar har man hunnit gå igenom på dessa två dagar, och jag känner att jag fortfarande inte kan släppa det. Har hunnit med att läsa en till bok efter detta men ändå så tänker jag fortfarande på denna. Det om något berättar ju hur mycket jag har fastnat för den. 

I denna bok fortsätter Christians personutveckling och han öppnar upp sig ytterligare, vilket gör att det mörker som han haft inom sig blir lättare att bearbeta med tanke på att han nu kan ventilera alla sina tankar med Ana. Det är skönt att se hur han börjar lita på henne och verkligen släpper in henne nära inpå, det gör mig glad. Äntligen kan hon hjälpa honom att bearbeta och gå vidare. Och Ana själv blir väldigt mycket mer självsäker. I denna boken är hon en riktig affärskvinna. I första var hon som ett litet lamm, sa inte mycket och gjorde aldrig motstånd, men nu vågar hon äntligen börja stå upp för sig själv, men även för Christian, vilket även gör att hon kan slappna av mer. Innan har hon verkat väldigt spänd, på sin vakt, nästan lite rädd, men det verkar som att nu har hon insett sitt värde och kan äntligen säga ifrån om det är något hon inte vill, eller om hon vill att något ska vara på ett annat sätt. Sjukt kul att se! 

Som vanligt arbetar författaren oerhört bra med alla detaljer, beskrivningar etc. Man känner att man verkligen är med i boken, man ÄR Ana. Känner som hon, tänker som hon, är henne. Allt är så levande, realistiskt, bra beskrivet att det skulle kunna vara min granne. Det känns verkligen som att det är på riktigt. Så sjukt bra gjort. Inget är halvdant, utan allt funkar bra tillsammans och är fulländat, i en fantastisk helhet. Alla trådar går ihop och löser sig och allt blir bara SÅ BRA! Jag är så imponerad. Det finns verkligen inget att klaga på. 

Eller, vid närmre eftertanke, så skulle jag vara tacksam om jag kunde få ännu mer än de böcker som redan finns. Det finns såklart berättelsen ur Christians perspektiv, men den tänker jag vänta med lite. Spara på det goda. Men jag vill ha mer ändå. Helst av allt skulle jag nog vilja leva i den världen, men, så funkar det ju inte riktigt... tyvärr, haha!

Denna serien är helt klart en favorit. Så himla bra skriven, känslofull och spännande. Jag är helt förälskad. Så tacksam för ännu en fantastisk författare. Tack för allt, Christian och Anastasia.

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar