torsdag 28 juni 2018

Den jag ville ha

Författare: Sheila O' Flanagan
Genre: Drama, romantik
Serie:
Sidor: 490
Förlag: Pocketförlaget
Utläst: 14 juni 2018

Handling
Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän. 

Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan. Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek. Hon kan inte släppa drömmen om det liv hon kunde ha haft…

Tankar om boken
Det var flera år sedan jag köpte denna boken, och det har inte blivit av att jag läst den förrän nu. Äntligen tog jag tag i det och läste ut den. Jag har innan börjat på den ett flertal gånger men aldrig kommit längre än några få kapitel, jag fastnade liksom aldrig. Men nu sa jag till mig själv, att nu ska jag läsa ut den, vare sig det tar långt tid att fastna för den eller inte, så det gjorde jag. 

Början av boken var som ni förstår oerhört seg. Jag tyckte att det tog ovanligt långt tid att komma in i boken och förstå vem det var man läste om, vilka som var vilka och så vidare. Men, när jag väl kommit in i sättet som författaren skriver på och förstår vilka platser att karaktärer har i historien, så började jag tycka om den väldigt mycket. Speciellt Darcy, alltså, jag fastnade verkligen för henne, hon blev som min bästa vän. Jag ville skydda henne från Nieve som var så elak och självisk, jag ville krama om henne och berätta att allt skulle bli bra. Jag ville va där och stå upp för henne när Nieve var elak och Aiden svek, hjälpa henne upp på fötter igen. Vara hennes klippa. Ja, alltså, ni hör ju. Jag blev ganska fäst vid henne... haha!

När handlingen väl tog fart tycker jag att allt var riktigt bra. Det var spännande, känslofyllt, roligt och sorgligt. En riktigt god blandning av allt helt enkelt. Perfekt komponerad med alla händelser som ledde fram till olika saker, och perfekt placerande av händelser för att man skulle fortsätta vara intresserad av boken och känna att man ville fortsätta läsa. Riktigt smart uppbyggd om man bortser från början. Men allt är inte som man vill här i världen. ;) 


Kort och gott en absolut läsvärd bok som jag inte förstår varför jag inte läst tidigare? Nu har jag fått upp ögonen för Sheila O'Flanagan och kommer kanske inom kort läsa mer av henne, har några fler böcker här hemma, så vi får se.. 

Men, om ni inte redan läst boken så tycker jag absolut att ni borde göra det! En riktig feelgood-bok som passar perfekt nu till ett glas kylande iste nu i sommarvärmen. Och, har ni läst några andra böcker av samma författare som ni tror att jag skulle tycka om så får ni gärna tipsa om dem i kommentarsfältet! 

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar