söndag 8 april 2018

Femtio nyanser av mörker

Författare: E.L James
Genre: Romantik, drama
Serie: Fifty Shades - del 2
Sidor: 541
Förlag: Nordstedts
Utläst: 19 mars 2018

Handling
Romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande. 

Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle. Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. 

Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför …

Tankar om boken
Jag pratade i min recension av första boken i serien om hur jag verkligen tyckte om att följa deras personutveckling, samt bara att lära känna dem som personer, och jag kan säga er, att det blir bara bättre och bättre. I denna boken får man lära känna Christian, den riktiga Christian Grey. Och jag blir så sorgsen när jag får höra om hans historia. Han är helt klart missförstådd och har många ärr och sår att läka som de tidiga åren i hans liv gett honom. Vilken historia, vilken ryggsäck han bär på säger jag bara. Det var något av det vidrigaste och sjukaste jag hört. 

Denna boken fångade mig, om möjligt, ännu mer än första. Jag är helt uppslukad av den värld de lever i. Jag kan inte sluta tänka på det helt enkelt. Vet faktiskt inte vad det tagit åt mig, har väl blivit crazy in love. ;) 

Handlingen är som vanligt oerhört bra komponerad. Det finns allt som man behöver, kärlek, sorg, ett antal problem och mycket spänning. Det var väldigt mycket känslor i början, och ja, genom hela boken, och man KÄNDE dem, tillsammans med karaktärerna. I alla fall jag gjorde det. Men överlag så tycker jag denna boken bjuder på mycket känslor, både glada, och ledsna. Mycket av allt. En del grejer i boken tyckte jag faktiskt var så roliga att jag skrattade så mycket att jag grät. Det är inte ofta det händer kan jag säga er. Så, stort plus till det, utan känslor och tankar från karaktärerna så blir boken lätt väldigt "platt". Men, det var absolut inte denna. Det känns som jag var där med dem, eller att jag till och med var dem, och sånt ÄLSKAR jag. 

Annars då? Bra upplägg i denna boken. Äntligen fick man lära känna Christian lite mer, och kunde äntligen förstå honom, vilket var det jag väntat på. För jag visste i princip redan innan att det var mer än att han gillade att ha sex på ett visst sätt, och jag hade rätt. Och det känns så intressant. Han blev en sådan djup karaktär och han utvecklades på ett intressant och kanske aningens oväntat sätt. Dessutom så känner jag att hela denna boken var ganska oväntad i många delar. Slutet framförallt. Alltså VAD I HELA?? Sjukaste cliffhangern på länge alltså! Man fick reda på en så himla sjuk grej, och sedan var det slut. Alltså NAE kände jag. Jag blev så himla chockad. Det mest oväntade hittills. Sjukt bra slut, vilket gör att man absolut inte kan hålla sig för att kasta sig över fortsättningen. Ska faktiskt försöka få tag på sista boken nu så snart jag kan.

Jag vet att många pratar negativt kring denna serien på grund av den "stil" som Christian har när det kommer till sex. Men, jag kan säga er, att det är inte som ni tror. Läs böckerna, och döm sedan. Jag hade varit jätteledsen om jag missat dessa böcker, för dem ger en verkligen en tankeställare. Sjukt viktiga böcker skulle jag säga. Med ett viktigt budskap.

Döm aldrig en bok efter omslaget. Döm aldrig någon innan du känner dem.  
Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar