fredag 13 april 2018

Böcker jag ser fram emot #1

Alla som Celaena Sardothien älskar har tagits ifrån henne. Men till sist har hon återvänt till imperiet – för att hämnas, för att rädda hennes en gång så storslagna kungadöme, och för att möta sina egna demoner. Hon har förlikats med sin identitet som Aelin Galathynius, drottning av Terrasen. Men innan hon kan återta tronen, måste hon slåss. Hon tänker kämpa för sin kusin, krigaren som är beredd att dö för henne. För sin vän, den unge man som är inspärrad i ett fasansfullt fängelse. Och hon kommer att kämpa för sitt folk, som förslavats av kungen och som väntar på den förlorade drottningens återkomst.

- Alltså WOW! Snart är det äntligen dags för fjärde delen i serien om Glastronen, och jag kan knappt vänta. Som ni troligtvis redan vet så ÄLSKAR jag de tidigare böckerna i serien, och de har bara blivit bättre och bättre för varje bok, så varför skulle jag inte tycka om denna? En serie som jag verkligen rekommenderar alla som inte har - att läsa!
Louna har varit med om alla typer av bröllop: bröllop på stranden, bröllop i historisk miljö, bröllop på tjusiga restauranger. Hon jobbar extra hos sin mamma som är bröllopsfixare men är övertygad om att hon själv aldrig kommer att gifta sig. Inte efter det som hände med hennes pojkvän. Louna tror inte på livslång kärlek, helt enkelt. Så när den charmige Ambrose dyker upp håller hon honom på armlängds avstånd. Hon är inte intresserad av något förhållande, och absolut inte med honom. Men Ambrose är inte den som ger upp. Inte när han har hittat någon han verkligen vill ha.

- Jag känner att en sommar utan Sarah Dessens böcker inte är en riktig sommar. Alla hennes böcker är verkligen sådana som lämnar en skön och härlig känsla efter sig, och man blir aldrig besviken. Och sånt behövs verkligen efter denna långa, kalla och gråa vinter som har täckt vårat land nu under en lång tid. Nu var det längesedan jag läste något av henne och något i den stilen, så jag ser verkligen fram emot det!
Om Joakim Lundell i Monster gjorde upp med barndomsåren och sin mamma, så berättar han i den nya boken för första gången om hur det är att leva med diagnoserna Aspergers syndrom och ADD. Vi får följa med bakom kamerorna under pranksen i de egna YouTube-kanalerna och under reality-tv -inspelningarna på inställda bröllopsresor, på storbråk med cheferna för ett av Sveriges största medieimperier och under Joakims många och plötsliga infall som ibland leder rakt ner i avgrunden. Men här växer det också fram en berättelse om hur Joakim och frun Jonna Lundell, under en tid då de båda är skuldsatta och arbetslösa, bestämmer sig för att bli större och mer inflytelserika än Sveriges samtliga tv-produktionsbolag och hur de mot alla odds faktiskt lyckas med det.

- Joakim inspirerar mig så himla mycket. Har följt honom sedan minst 10 år tillbaka och det slutar inte nu. Läste den första boken och därför känns det självklart att läsa denna med. 


Har ni tänkt läsa någon av dessa böcker? Har ni läst tidigare böcker som författarna har skrivit? Vad tyckte ni om dem i sådana fall? Kommentera gärna, och skriv gärna med något boktips eller någon bok som ni vill att jag ska recensera! 

4 kommentarer:

 1. Läste precis "Ett hov av taggar och rosor" av Sarah L Maas och älskade den. Funderar lite på Glastronen-serien. Om den är värd att läsa och det låter ju som det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt att du tyckte om den. Har nämligen den här hemma och den ska snart läsas. Detta gör ju att jag ser extra mycket fram emot den! Alla verkar tycka om den serien ju.

   Och, om du funderar på Glastronen-serien så säger jag JAJAJA! Alltså, den är så himla bra att jag blir mållös efter varje bok. Det blir bara bättre och bättre för varje gång. Du kommer absolut inte ångra dig. :)

   Radera
  2. Vet inte om min tidigare kommentar försvann? Annars får du två nu om samma sak (sorry isf!).

   Kul att du verkar vara så entusiastisk över Glastronen-serien! Det får mig bara att vilja läsa den ännu mer, haha. Blir nyfiken. Men jag hoppas att du också kommer gilla "Ett hov av taggar och rosor" lika mycket som jag gjorde!

   Men en fråga bara: Ska du läsa den på svenska eller engelska? Jag läste den nyss på svenska men problemet är att alla böcker finns ute på engelska, medan det bara finns en bok ute på svenska. Så ska man vänta i år och dar på att de andra två också blir översatta eller köpa alla på engelska?

   Radera
  3. Jag läser dem på svenska. Och jo, det vet jag, men jag tycker dem är så bra så jag känner att det är värt att vänta på. Känner mig inte lika bekväm och tycker inte det är lika roligt att läsa på engelska därav mitt val av språk. :)

   Radera