tisdag 27 mars 2018

Isla and the happily ever after

Författare: Stephanie Perkins
Genre: Tonår, romantik
Serie: Anna and The French Kiss - del 3 
Sidor: 384
Förlag: Usborne Publishing Ltd
Utläst: 19 mars 2018

Handling
The cafe is boiling. The atmosphere is clouded with bittersweet coffee. Three years of desire rip through my body and burst from my lips: "Josh!" His head jolts up. For a long time, a very long time, he just stares at me. And then...he blinks. "Isla?" 

Hopeless romantic Isla has had a crush on brooding artist Josh since their first year at the School of America in Paris. And, after a chance encounter in Manhattan over the summer break, romance might be closer than Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to face uncertainty about their futures, and the very real possibility of being apart.

Tankar om boken
Efter att ha läst de andra två böckerna i serien, som jag verkligen tyckte om, så hade jag sjukt höga förväntningar. Men... denna boken nådde tyvärr inte upp dessa. 

Början av boken var väldigt seg. Jag fick kämpa för att hålla viljan uppe, för att läsa ut boken. Det är inte något jag uppskattar. Jag vill att man ska känna att man längtar efter boken, att man bara vill ha mer, mer och mer. Men, tyvärr så kände jag inte så med denna boken. Det kändes inte som att jag kom karaktärerna eller själva platsen tillräckligt nära för att det skulle funka. Sen så tyckte jag att allt gick orealistiskt snabbt. De blev kära i varandra och sa att de älskade varandra på typ några veckor? Helt störtförälskade, och ville i princip gifta sig med varandra kändes det som. Det var för orealistiskt och för överdrivet för mig, tyvärr. Jag känner att man först och främst hade behövt mer tid med karakärerna för att lära känna dem, men sedan också dra ned på tempot i boken. Allt gick så himla snabbt, man hann ju inte med. 

Förutom den dåliga starten, och mitten, så var slutet bra. Det var ett sådant där perfekt slut när man fäller några tårar och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Som väntat. Men, det var fint, och känslosamt och det band ihop säcken. Karaktärerna från de tre böckerna i serien var tillslut samlade. Och där kände jag ett styng av sorg, eftersom det är karaktärerna från de böcker jag redan har avslutat, jag kommer inte möta dem mer. Historian tar faktiskt slut där, och det sved lite. Jag hade nog önskat en bättre avslutande bok på triologin, men man kan ju inte få allt man vill här i världen. Det finns ju många andra böcker som faller mig i smaken som tur är. Och det är ju skönt. Men smaken är som baken hörni, det finns säkert folk som tycker om denna bok, men den var inget för mig helt enkelt. 

Sammanfattningsvis så skulle jag säga att om du läst föregående böcker i serien, så läs denna med. Den fyller ju sin funktion, även om den inte hade allt jag önskade. Den är värd att läsa. Den är ju inte det värsta jag läst i alla fall. Speciellt inte på slutet. Men, för mig räckte den inte hela vägen. 

Betyg: 2,5/5Har du läst denna bok? Vad tyckte du om den? Kommentera! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar