tisdag 6 mars 2018

Eldens Arvtagare

Författare: Sarah J. Maas
Genre: Fantasy, romantik, drama
Serie: Glastronen - del tre
Sidor: 566
Förlag: Modernista (tack så jättemycket för boken!!)
Utläst: 1 mars 2018

Handling
Celaena Sardothien har överlevt tre livsfarliga tävlingar och förödande hjärtesorg. Men det har kostat henne nästan allt. 

Nu är hon vilse och trasig inombords, och vill inget hellre än att utmäta hämnd för sin älskade vän som dog under ofattbart grymma omständigheter. Men i stället måste hon resa långt bort för att konfrontera en mörk sanning om sitt förflutna - något som fullständigt kan vända upp och ner på hennes liv - och också möta de brutala krafter som vill förslava hennes värld. Nu måste Celaena uppbåda all sin styrka för att bekämpa både sina egna demoner och den allomfattande ondska som hotar.

Tankar om boken
Jag är mållös. Det kändes för mig omöjligt att matcha dem andra böckerna när det kommer till hur bra de är, spännande, underhållande.. men, hon lyckades. Och denna gången, BÄTTRE ÄN NÅGONSIN!

Om de förra böckerna var magiska, så vet jag inte vad jag ska säga om denna boken. Alltså, wow! Det händer verkligen något hela tiden, det är så spännande att man försöker läsa snabbare än man faktiskt kan. Plus att man får följa lite andra människor från andra håll (förutom Celaena då), vilket gör det spännande, eftersom de människorna kanske kan komma att han en väldigt stor inverkan på historian. 

Boken är väldigt bra skriven, och så himla genomtänkt, som vanligt. Alla saker hänger ihop på ett så himla bra sätt, och inget känns onödigt. Allt som berättas, allt från de olika håll som man får ta del av, det känns viktigt och betydelsefullt, som att boken inte skulle vara detsamma utan det. Allt känns så himla planerat, från början till slut. Det börjar, i och med den cliffhanger som var i förra boken väldigt intressant och spännande, men jag kan säga er, att det slutade i samma sjuka sammanhang. Och nu måste jag vänta flera månader tills nästa bok?! ALLTSÅ NAE. Känns så jobbigt att inte få veta hur det går. För det är nagel-bitande spännande. Sådär så man bara trampar runt på stället och inte riktigt vet vad man ska ta sig till förrän man får veta. 

Nya intressanta karaktärer intar scenen i denna bok. Det känns som de kommer ha en viktig inverkan på nästa bok, och att deras del i detta bara var för att lära känna dem, vilket också känns viktigt, men också för att bygga upp spänningen, vilket jag absolut tycker att de gjorde. Man undrar vad Manon och de andra häxorna som man får möta ska göra i nästa bok. Hur de kommer funka eftersom de arbetar tillsammans med kungen? Det känns oerhört intressant med tanke på att man redan innan fått veta hur oerhört stark och farlig en häxa kan vara. Det blir absolut något för Celaena att bita i. 

Och, Celaena. Vilken utveckling hon gör. Det är väldigt intressant att se hur hon fungerar med alla olika människor, och hur hon utvecklas med dem. Hon har verkligen mognat mer nu, och man märker även att hon blivit mer snabbtänkt än förut. Det känns roligt, men också ganska otroligt med tanke på att hon redan innan känts perfekt. Men det är skönt att hon nu fått återförenas med sitt folk. Det känns i hela hennes sätt att vara att hon är hemma, att det är där hon ska vara. Tillsammans med Rowan har hon verkligen blivit stark i sig själv och jag är väldigt spänd på att få veta hur hon kommer utvecklas i sin nya roll som drottning. Det är verkligen inget man kunde gissa sig till från början, med tanke på hur hon varit i tidigare böcker. Ansvarslös och blodtörstig lönnmördare, och nu - drottning? Det är ett stort steg, men nu känns det äntligen som att hon faktiskt är redo för det. 

Sarah J. Maas, du har gjort det igen. Hur är det möjligt? Men, med fantasy, en blodtörstig lönnmördare till drottning, kniviga förhållanden och mycket romantik, hur kan det gå fel? Det finns bara ett ord för denna bok och det är ENASTÅENDE!

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar