fredag 9 februari 2018

Ödets timma

Författare: Erin Hunter
Genre: Fantasy
Sidor: 358
Förlag: Bokfabriken

Utläst: 1 februari 2018

Handling
"Endast Eld kan rädda vår klan".

Det är förändring i luften. Eldstjärna nås av en mystisk profetia: Fyra blir två. Lejon och Tiger kommer att mötas i strid, och blod kommer att regera skogen. Vad vill Stjärnklanen säga honom? Kan det verkligen vara meningen att klanerna inte längre ska leva enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat? 

Tigerstjärnas aldrig sinande makthunger sätter alla skogens regler på spel och en ofrånkomlig slutstrid närmar sig. Kommer Eldstjärna kunna rädda Åskklanen i denna ödets timma? 

Tankar om boken

Får rysningar i hela kroppen av att bara tänka på denna boken och på denna serien. Jag förstår inte hur något kan vara SÅ bra. Detta är det absolut bästa jag någonsin läst. Från första boken, till den allra senaste. De är magiska, obeskrivliga, fantastiska. 

När boken var slut så GRÄT jag. Jag har aldrig varit så fäst vid någon serie eller några karaktärer någonsin. Visst, Twilight är jättebra, men... dessa är bättre. Jag trodde aldrig att detta skulle hända, men det gjorde det. Jag har hittat en serie som faktiskt är bättre än min all-time-favorite, och det är Warriors. 

Det finns inte en sekund, ett ord, någonting i boken som är onödigt. Hela tiden händer det något nytt, alltid oväntat. Det går aldrig att förutspå vad som ska hända och man vill typ kunna läsa snabbare än det är möjligt för man vill hela tiden veta mer, mer och mer. Vad kommer hända härnäst? Hur går det för dem? Alltså, det är så spännande, från första ordet, till det absolut sista. 

Allt i boken är så bra, så genomtänkt, så fruktansvärt bra beskrivet och ja, allt. Jag förstår inte hur det är möjligt men det finns absolut ingenting som författaren Erin skulle kunna ha gjort annorlunda. Allt är precis som det ska va, jättebra. Boken är lagom lång, det finns inget onödigt innehåll, allt som händer, det händer av en anledning och allt funkar ihop så himla bra. Dessutom är slutet väldigt bra gjort också. Det fanns inte en chans för mig att lista ut vad som skulle hända, visst, det väsentliga och stora, men absolut inga detaljer, och det är tillräckligt för att jag ska tycka att det är bra, för det är allt för många böcker som har ett så uppenbart slut att det inte ens är roligt att läsa, men i denna boken är det absolut inte så. Dock dog en del av mitt hjärta i slutet, men det var ändå bra. Det var väldigt bra, även om det var sjukt sorgligt. 

I denna boken *SPOLIER ALERT*, så blir Eldhjärta äntligen klanledare och får sitt namn. Eldstjärna är en alldeles utmärkt ledare och jag är så imponerad av hans mod och intelligens. Det finns verkligen ingen som passar bättre för jobbet, och trots alla som var emot att han skulle bli ledare så visar han verkligen att det är hans plats, och att han klarar av jobbet utmärkt. Dessutom är jag väldigt glad för Vitstorm som i denna bok blir förstekrigare. Han är en så pass ädel och bra krigare, han vet hur allt funkar och han är otroligt smart, det var verkligen på tiden att han fick komma upp sig lite i klanen. Det förtjänade han utan tvekan. Dessutom är jag glad för att Eldstjärna och Törntass har börjat komma närmre varandra, och att Eldstjärna äntligen har börjat släppa det med att han är Tigerstjärnas son, det var på tiden. Jag tror att de kan bli väldigt starka tillsammans, och kanske till och med bli bästa vänner, och det skulle vara jättebra både för dem och för klanen. 

Snart är det dags för nästa svit i serien, "Den nya profetian", och jag kan knappt vänta. Dock vill jag inte att det ska ta slut för snabbt, så jag tänker att jag får hålla ut lite och sen fortsätta. Och som vanligt vänner, om ni inte läst dessa böcker så förstår jag faktiskt inte vad ni håller på med... GÖR DET NU. Alltså.. dessa böcker, är de BÄSTA jag läst. 

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar