fredag 19 januari 2018

Nya kontakter

Författare: Sophie Kinsella
Genre: Romantik, drama
Sidor: 368
Förlag: Damm förlag

Utläst: 18 januari 2018

Handling
En förlorad smaragdring, en hittad mobil-telefon och ett löfte som inte får brytas... 

Poppy Wyatt har sin möhippa på ett hotell i London när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen så det finns inte något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen. 

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton som ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. 

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten så de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv.

Tankar om boken
Vilken härlig start på året! En riktigt härlig och spännande bok om du frågar mig. Med boken Nya Kontakter inviger jag nya året på bloggen. En jättehärlig bok som bjöd in till både skratt samt en och annan tår. 

Jag tyckte sannerligen att denna boken var toppen. Personbeskrivningarna samt tankar och känslor är väldigt bra gjorda och det märks att författaren vet vad hon sysslar med, för hon gör det väldigt bra. Man kastas direkt in i handlingen i början då Poppy har tappat bort sin förlovningsring, och man drabbas av hennes panik och förtvivlan precis lika hårt som hon själv. Man blir Poppy och tänker och känner som henne, för så bra har författaren beskrivit det. Dessutom ser man en väldigt tydlig personlighetsutveckling hos både Polly och Sam, vilket är väldigt bra, och nästan lite roligt, då de påverkat varandra till dessa förändringar även fast det egentligen inte ens var menat att de skulle umgås eller något.

Handlingen är bra skriven och jag gillar hur författaren verkligen lekte lite med ens hjärna i slutet. Visst, det slutade i princip som jag tänkte mig, fast med en liten twist. Det blev lite mer vrickat än man någonsin skulle kunna tro. Sånt är roligt. Dessutom var det ett väldigt bra slut och det känns inte som det skulle kunna blivit bättre på något sätt. Alla knutar och problem löstes upp och författaren knöt ihop säcken på ett bra sätt. Såklart med mycket humor, men även med kärlek. 

Av en slump kom jag över denna boken då mitt bibliotek sålde ut lite böcker för ett väldigt billigt pris, och jag är väldigt glad att jag gjorde det. För den är rolig, romantisk, spännande, fartfylld och så VÄLSKRIVEN. Det finns inga blad lämnade åt slumpen, eller som bara finns där för att fylla ut. Allt är bra ordnat och det finns i princip inget jag skulle vilja klaga på....

...eller jo, VARFÖR FINNS DET INTE EN FORTSÄTTNING?

Denna bok är väldigt lättläst och när du väl har kommit in i boken så är du som fast. Då går det fort att läsa ut den kan jag säga dig. Det är inte den bästa boken jag läst, men den är väldigt bra! Om du inte redan har läst denna boken så rekommenderar jag dig absolut att göra det. Du kommer inte ångra dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar