fredag 26 januari 2018

Det svåra valet

Författare: Erin Hunter
Genre: Fantasy
Sidor: 357

Förlag: Bokfabriken
Utläst: 25 januari 2018

Handling
"Endast Eld kan rädda vår klan." 

Lövfallets tid närmar sig och skogen har inte hunnit återhämta sig efter branden. När någon stjäl byten från Åskklanens territorium är Blåstjärna helt säker på att Vindklanen är skyldig. Men Eldhjärta misstänker någonting mycket värre: ett mörkt hot som verkar kunna förgöra alla skogens katter. 

Kan en katt vara lojal mot sin klan, men samtidigt trotsa sin ledares ord och svika sina nära och kära? Som förste krigare slits Eldhjärta åt olika håll. Vem avgör vad som är ett hjältedåd och vad som är förräderi?

Tankar om boken
Förra boken i serien slutade med minst sagt en chock, och i slutet på denna bok så brast i princip mitt hjärta. Nästa bok i serien är sista boken, och jag fattar inte hur jag ska klara av slutet. Jag ser inte fram emot detta, det kommer bli ett minst sagt JOBBIGT avsked. Dock finns det ju som en ny "säsong", alltså nästa serie i serien typ. Har inte läst något om dem för vill inte bli spoilad, men jag hoppas nästan att vi får fortsätta följa Eldhjärta och de andra, även om jag inte tror att vi kommer få det. 

Alltså, jag förstår egentligen inte hur Erin lyckas VARJE gång. Hur är det möjligt? Alla Warriors-böcker har varit något av det bästa jag läst. De är liksom mina favoriter tillsammans med Twilight i princip. Och det är något jag nästan inte trodde att någon bok skulle uppnå. Liksom Twilight har ju alltid varit min holy grail och nu finns det en till serie som liksom är på samma nivå, som egentligen kanske till och med är lite av en barnbok. Jag är minst sagt imponerad. För det är handlar kanske egentligen inte om ifall det är en barnbok eller inte, det handlar om hur Erin har lyckats anpassa språket i boken till en så pass bred målgrupp. Det är så himla bra gjort. Liksom allt från 12åringar till vuxna kan läsa den och jag lovar att i princip alla skulle älska den. 

Som vanligt är handlingen jättebra. Det enda som jag upplevde som jobbigt i denna boken var Blåstjärna och hennes nedstämdhet och alla problem kring henne. Dock var det ju lite det som denna boken gick ut på, så jag ser det fortfarande som något nödvändigt till storyn, även om det inte var det roligaste alltid. Annars var den väldigt bra skriven och allt är väldigt genomtänkt, in i minsta detalj. Beskrivningar av katter, miljöer, tankar och känslor, beteenden osv är också väldigt bra. Speciellt allt med katterna, alltså deras tankar, känslor och beteende, de är väldigt realistiska och jag känner verkligen när jag läser att det är såhär det skulle kunna vara. Och jag önskar verkligen att något som detta fanns på riktigt. Jag önskar att jag kunde vara en del av detta helt ärligt. Jag vet att jag har sagt detta innan men alltså denna världen är helt magisk och så bra och spännande, jag älskar den. 

Jag rekommenderar verkligen denna serien. Den är underbar, en av de bästa jag läst, och jag lovar dig, att även om jag tycker om de flesta böckerna jag läser så är det få som verkligen blir mina favoriter och som fastnar i mig såhär. Om någon skulle fråga mig om jag kunde rekommendera en serie så skulle jag säga Warriors, för den passar verkligen alla. Jag och många andra tycker om den, och till och med min pojkvän gör det (och jag kan säga dig att han hatar egentligen böcker). 

Snart är slutet här, och jag känner mig lite vemodig. Det känns lite jobbigt, det måste jag säga. För nu kastar jag mig in i den sista boken i serien... önska mig lycka till. 

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar