fredag 27 oktober 2017

Stormen kommer

Författare: Erin Hunter
Genre: Fantasy
Sidor: 357
Förlag: Bokfabriken (tack så hemskt mycket för boken!!)
Utläst: 25 oktober 2017

Handling
I Åskklanens läger är ingenting sig likt. Som förstekrigare försöker Eldhjärta få klanen att återhämta sig efter Tigerklos förräderi, men förutsättningarna är inte de bästa. 

Skogens katter plågas av vattenbrist och sjukdom till följd av en outhärdlig värme. I svåra tider krävs lojalitet och pålitlig vänskap, men ibland slutar vänner vara lojala och ibland övergår vänskap i djupare kärlek.

Tankar om boken
Jag förstår absolut om det ser ut som att jag älskar varenda bok jag läser och recenserar på denna bloggen, och som att detta är ganska otroligt och orealistiskt, men alltså, jag vet inte vad jag ska säga annat än att jag älskade den! Alltså wow! Jag blir så himla glad över att kunna säga att Erin har gjort det igen. De tre första delarna i serien var jättebra och jag var rädd att det inte skulle hålla samma klass igenom hela serien, men alltså, hon förvånar mig om och om igen. Hennes fantasi-värld som hon byggt upp är inte annat än MAGISK! 

Jag rekommenderade denna serien till min pojkvän, som lyssnar på dem som ljudböcker under tiden som han jobbar. Även han tycker om den och jag citerar "jag fick gåshud när katterna blev krigare". Han är ändå ganska kräsen av sig, men även han fattade snabbt tycke för dem. 

Men tillbaka till boken. Även denna del i serien, spännande från början till slut. Det händer hela tiden något nytt vilket gör att man aldrig vill sluta läsa. Det finns liksom saker som avslutas och löser sig under handlingens gång, men även cliffhangers, som sista saken i boken. Det händer saker hela tiden och de slutar inte hända. Cliffhangern i slutet på denna boken var ganska episk och jag kan inte vänta tills jag får höra hur detta kommer fortsätta. Det var VÄLDIGT oväntat om man säger så. 

Handlingen var som vanligt väldigt bra uppbyggd och beskrivningarna av allting genom hela boken var väldigt bra och gjorde historien levande. Jag gillar att *SPOILER ALERT* Eldhjärta nu har blivit förstekrigare, och jag tycker att han sköter det jobbet riktigt bra. I början var jag lite tveksam, men det är otroligt skönt och kul att säga att nu vet jag att han kan klara av det. Han har verkligen växt i sig själv och hans självförtroende är mycket större, vilket är roligt. De andra katterna som innan varit lite emot att han har ett annat ursprung än dem har blivit mer tillmötesgående och visar mer respekt vilket också känns som en lättnad. Det hade annars blivit lite tråkigt och jobbigt om det hela tiden var motgångar från inom klanen för hans del.

Kortfattat så är den precis lika bra som alla de andra böckerna i serien och jag känner just nu att jag aldrig kommer tröttna på denna serien, och att jag redan nu skulle kunna tänka mig att läsa om de böcker som jag redan läst. Så bra är dem. 

Längtar otroligt mycket tills jag får lägga vantarna på resterande två delar i serien. Hoppas ni ser fram emot att höra mina tankar om de böckerna också!

Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar