tisdag 1 augusti 2017

Jag är ju så jävla easy going

Författare: Jenny Jägerfeld
Genre: Drama, spänning
Sidor: 284
Förlag: Gilla Böcker
Utläst: 28/7

Handling (tagen från Adlibris)
Joannas hjärna är ett nöjesfält vid högsäsong, ett analogt twitter. Man kan också kalla det för ADHD, och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. I alla fall inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman, och en pappa som apatiskt sitter framför teven och är deprimerad. Och inte jämfört med att inte ha råd med ny medicin. Och därför lura en knarklangare på pengar. Och bli påkommen och mordhotad. Vilket inte är någonting alls, jämfört med att vara kär. I Audrey.

Tankar om boken
I boken och i Joannas huvud som man får ta del av, finns det väldigt mycket tankar, känslor och vändningar, precis som i mitt. Jag känner igen mig i henne otroligt mycket. Förutom själva grejen med ADHD då, men ändå är vi så lika. Därför tror jag att jag fastnade så fort för denna boken. Hon skulle lika gärna kunna ha varit min hyperaktiva och energisprakande tvilling.

Som sagt, mycket tankar och känslor som drar in en på ett väldigt bra sätt i boken, det blandat med mycket humor. Ibland var det så roligt att jag rent av satt och skrattade så jag fällde en och annan tår. 

Jag hade inte så höga förväntningar på boken eller författaren då jag inte visste jättemycket om något av delarna. Men boken tog mig verkligen med storm och jag sträckläste den, det gick ärligt talat inte lägga ifrån sig boken. Så bra var den! 

Huvudpersonen och hela hennes situation är bra uppbyggd och jag gillar hur man får ta del av henne och hennes vardag på ett så ingående och detaljerat sätt. Mycket bra gjort, så bra att man skulle kunna tro att det var en självbiografi. Mycket trovärdig och realistisk. Författaren har verkligen på ett toppensätt fångat hur det är att vara en tonåring i dagens samhälle, vilket gör mig väldigt imponerad. She really nailed it så att säga! 

En väldigt läsvärd bok som uppmärksammar och skapar förståelse för ADHD på ett bra sätt. Om du inte redan gjort det, LÄS! 

Betyg: 4/5

2 kommentarer:

  1. Åh jag gillade verkligen Jägerfelds "Här ligger jag och blöder", men har haft den här stående i bokhyllan riktigt länge... Nu känner jag dock att det är dags att läsa den också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, kanske ska ta och läsa den också då. Och ja, läsa den borde du verkligen, läs, läs, läs!

      Radera