lördag 18 februari 2017

Lola och pojken i huset bredvid

Författare: Stephanie Perkins
Genre: Tonår, romantik, drama
Sidor: 286
Förlag: Modernista
Övrigt: Utläst 16/2 - 2017

Handling
Lola Nolan älskar att klä sig i roliga, glittriga outfits och peruker i alla möjliga färger och hon drömmer om att en dag jobba som kostymtecknare i Hollywood.
Det passar henne perfekt att bo i San Francisco, där ingen höjer på ögonbrynen åt hennes klädstil eller åt att hon har två pappor men ingen mamma. Allt känns faktiskt helt okej, särskilt nu när hon har träffat sin drömkille sexige rockmusikern Max.
Men just när allt är så bra händer det som inte får hända: Lola ser en flyttbil stå parkerad utanför grannhuset. Till sin fasa inser hon att Cricket Bell är tillbaka. Lola har gjort allt för att förtränga sina känslor för honom under tiden han och hans familj bott på annat håll. Och för att glömma hans hemska tvillingsyster Calliope.
Nu verkar det inte bättre än att Lola, en gång för alla, måste göra upp med sina känslor för pojken i huset bredvid.


Tankar om boken
Efter "Anna and the french kiss" så ville man ju inte annat än att läsa de andra böckerna som Stephanie skrivit. Så jag hade såklart höga förväntningar när jag satte mig och läste denna boken. Den nådde upp till många men inte alla. 

Boken var lite seg i början och jag upplevde inte att det hände så mycket. Lugnet före stormen i princip. Men så fort handlingen tog fart, vilket var efter typ 70 sidor, så var det mycket enklare att läsa och samtidigt svårare att lämna ifrån sig boken. 
I slutet så sträckläste jag för att jag bara var tvungen att få veta hur det skulle sluta. Så spännande, om man kan uttrycka det så. 

Min favoritkaraktär i boken är huvudpersonen, Lola, eller Dolores som hon egentligen heter. Hennes personlighet och sätt att uttrycka sig, genom kläder, smink och allt sånt, jag bara ÄLSKAR det. Hon är så spännande och kreativ. Varje dag händer nått nytt liksom, inte bara runt omkring henne, utan med hela henne. Det gör henne till en spännande person och ger henne en intressant personlighet. Detta är någon som man vill veta mer om, någon som man vill lära känna i verkligheten. 

Angående språket i boken så tycker jag det är bra, och väl anpassat till situationen. Vi får i boken följa med Lola i olika saker som händer i hennes liv, och då ta del av tankar och känslor. Dessa är skrivna på ett sådant sätt så de verkar "tonårs-aktiga" och de passar liksom in. Detta bidrog till att boken fick mer djup och blev mer realistisk. Språket var liksom ledigt och det kändes mer som att hänga med en kompis än att läsa ibland. För man blev så inne i det man läste. 

Sammanfattningsvis så är boken bra, välskriven med en intressant handling. Dock var början lite seg och det var svårt att komma in i boken, men efter att man läst en bit så var man absolut fast, utan tvekan! 
Personerna i boken är bra och intressanta, och det är roligt att vi får möta Anna från "Anna and the french kiss" även i denna boken. Så roligt att alla hör ihop på något sätt. Det gör så att man vill läsa den sista boken ännu mer, för att se hur allt slutar för allihop. 

Om du har läst "Anna and the french kiss" är denna boken något för dig. Även om du kanske tycker den är en aning seg i början så borde du verkligen läsa den, för den är hur bra som helst! 

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar