torsdag 2 februari 2017

Du är aldrig ensam

Författare: Sarah Dessen
Genre: Drama, tonår, romantik
Sidor: 461
Förlag: Rabén & Sjögren (tack så mycket för boken!)

Handling
Ruby Cooper förväntar sig alltid det värsta. Då slipper hon bli besviken. 

Hennes liv vänds uppochner när hennes mamma en dag sticker hemifrån och lämnar kvar Ruby i det fallfärdiga huset de bott i. Ruby vill bo kvar, men eftersom hon är under arton får hennes storasyster vårdnaden om henne och hon måste flytta dit. 
Det är bara det att systern lever ett helt annat liv än Ruby och hennes mamma gjort. Hon har gift sig rikt, hon bor i ett välbärgat, flott område, och hon skickar Ruby till privatskola. Men hur ska hon passa in?

Omdöme
Sarah Dessen gör mig aldrig besviken. Ingen av hennes böcker har någonsin gjort mig uttråkad eller har fått mig att känna att jag inte vill läsa mer. Tvärt om. De är så bra att man inte kan sluta läsa.
Som vanligt levererar Sarah en riktigt bra bok med ett fint budskap och en väl arbetad handling med bra innehåll. Handlingen är välplanerad och genomtänkt och den griper tag i en då man känner sådant medlidande för huvudpersonen, Ruby. 
Det är mycket känslor och tankar med i bilden vilket såklart bidrar till att det blir mer verklighetstroget och även gör så att det är lätt att relatera till saker som händer i boken. Detta förstärker intresset för denna boken hos mig då jag tycker att en bok som inte innehåller så mycket känslor och tankar kan uppfattas som '"platt" eller "tom" typ. Men detta har såklart Sarah tänkt på och fångat upp väldigt bra i sin berättelse. 

Huvudpersonen Ruby är ganska lätt att tycka om. Hennes sätt att tänka och göra saker är intressanta och annorlunda, vilket gör hela henne till en intressant person som man vill lära känna och veta mer om. Dessutom är det ju hennes berättelse och hennes liv som gör hela boken till vad den är och det är ju det mest intressanta med Ruby. Hur detta har förändrat henne som person och hur det påverkar alla omkring henne och hennes liv. 
Det är också väldigt intressant att följa hur hon utvecklas som person genom handlingens gång. För hon förändras verkligen, och det är magiskt hur kärlek kan förändra en person så mycket. 

En bra handling, bra huvudperson och bra sidekicks. Vad mer behövs? Sarah har tänkt på precis allt, vilket hon ALLTID gör. Därför är hennes böcker också helt förtrollande. 

Kort och gott en bok med bra innehåll. Bra detaljer och beskrivningar samt tankar och känslor vilket gör boken väldigt verklighetstrogen och lätt att förstå. Intressanta personer och händelser i boken som gör den till en helhet. Helt perfekt. Komplett. 

Hoppas på fler Dessen-böcker inom kort.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar