måndag 21 oktober 2013

Mycket mer än så

Författare: Sarah Dessen

Genre: Drama, romantik
Sidor: 416
Serie: Ingår inte i en serie
Trycknigsår: 2011
Förlag: Rabén & Sjögren
Ålder: Tonår
Övrigt: Författaren har även skrivit fler böcker, dock inte i samma serie.


Handling (tagen från Bokus): Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år.

Innan hon ska börja på college får hon ett erbjudande om att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj i en liten stad vid kusten, och hon tar tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras.


Omdöme: Jag måste bara säga det, WOW! Sarah Dessen är en av mina nya favoritförfattare. Denna boken var helt grymt bra. Jag älskar sättet Sarah skriver på, jag älskar karaktärerna. Min favorit i boken var Eli. Han som från början var så hemlighetsfull och dyster, han öppnade upp sig och visade sig vara en helt underbar person. 
Detta är en bok som man kan läsa när som helst och var som helst. Hur gammal man är spelar nästan ingen roll, allt från tonår och uppåt kan läsa boken. För den är helt klart läsvärd. Det är en bok jag sent kommer glömma. Och självklart har jag redan börjat på en ny bok av Sarah. Jag kan inte vänta tills jag har läst ut alla hennes böcker.
SÅ, LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄS DENNA BOKEN, DEN ÄR GRYM!

1 kommentar: