måndag 18 mars 2013

Om jag kunde drömma (den grafiska novellen)
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Seriealbum, paranormal romance
Sidor: Del 1224 & del 2240
Förlag: B Wahlströms, tack så jättemycket för böckerna!
Serie: Twilightsagan 1 & 2 (grafiska novellen)
Tryckningsår: Del 1: 2010 & del 2: 2011
Övrigt: Illustratör är Young Kim.


Handling: Detta är som Twilight boken, fast ritad då. Fast skillnaden är att du kommer inte karaktärerna lika nära som du gör i de riktiga böckerna eftersom du får inte veta alls lika mycket om vad Bella tänker. Och det är väl både bra och dåligt. 
Så båda böckerna handlar om Isabella Swan (kallas Bella) som flyttar till Forks för att bo hos sin pappa då hennes mamma och hennes man Phil som är basebollproffs är ute och reser mycket. 
Och när hon väl bor i Forks träffar hon Edward och hon blir väldigt nyfiken på honom, tillslut förälskad. Deras kärlek till varann går inte att stoppa. Men Edward har en stor hemlighet, en som inte får avslöjas för någon. Och när man har en kärlek så stark är det svårt att hålla det hemligt.
Och det är väl väldigt kortfattat om vad boken handlar om! Och eftersom de flesta redan läst böckerna så drar jag ingen jättelång berättelse om det. 

Omdöme: Först måste jag säga det att Young Kim måste ha superkrafter eller något så vackert  som han ritar! Bilderna är helt underbara och man kan sitta i timmar och bara beundra bilderna han skapat. 
Men nackdelen med boken då är väl att man inte kommer speciellt Bella och Edward så nära som i de riktiga böckerna, vilket är välidgt synd eftersom det hade varit ett stort plus för boken och det hade verkligen lyft båda böckerna så mycket! 
Men det är ingen dålig sak de skapat utan det är helt unikt och jag hoppas verkligen de andra tre böckerna kommer ut i grafisk novell snart också! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar