söndag 16 december 2012

Monstrets Dotter

Författare: Kristin Cashore                                                       
Genre: Fantasy, äventyr
Sidor: 495
Serie: 2/3 i serien ''De Utvalda''
Tryckningsår: 2012
Förlag: Semic (tack för boken!) 
Ålder: Tonår 

Handling: Boken handlar om Flamma. En flicka som inte var som alla andra. Hon var ett monster, med en skönhet som fängslade de flesta i närheten. Därför höll hon alltid håret skyddat under ett tyg eller liknande. Flamma var en person som kunde styra andras tankar och handlingar. 
Hon var hatad på grund av sin ''gåva'' och hennes onde far Cansrel som också var ett monster. Men han hade gjort så mycket ont i sitt liv och tillslut tagit självmord. Och för att Cansrel varit ond trodde många att Flamma var likadan.
Många höll sig undan från Flamma och visade ingen som helst respekt för att hon inte kunde göra något åt vem hon var. Men allt hon önskade sig var ett normalt liv där andra kunde se henne för den hon egentligen var istället för detta monster. 
Landet är i kris och många dör i krig. Flamma behövs i kungen Nash's hov för att kunna hjälpa dem att hitta förrädaren i riket. Så hon reser dit från sitt hem bortom gråbergen. Där bor hon tillsammans med Archer sin mycket goda vän och hans pappa Lord Brocker. Flamma tvingas lämna dom hemma och reser bort till Nash's kungadöme för att hjälpa till. Men hon är rädd för sin egna kraft och vet inte om hon ska våga använda den. Men om det är det som krävs för att landet ska sluta fred, kanske hon borde lita på sig själv och hjälpa till, men kommer det räcka?  Samtidigt träffar hon Brigan, han är stark och modig men verkar inte gilla henne. Tillslut så börjar de prata och lär känna varann mer och mer. Flammas känslor blir starkare för Brigan, men känner han likadant? 

Omdöme: Många säger att denna boken är bättre än den första i serien, men jag håller med lite halvt. Den var väldigt bra och helt klart läsvärd. Men jag gillar Tankeläsaren som är den första boken i serien också. De är väldigt lika men ändå så olika.
Jag älskar verkligen Flamma, hennes personlighet. Hur hon är mot alla och vem hon är helt enkelt. 

Läs boken, du kommer fastna i den och bara vilja läsa mer! 

9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar